Zoek

Kwaliteitsregister V&V accrediteert gratis e-learning Goed in Gesprek

Het Kwaliteitsregister Verpleegkundigen & Verzorgenden accrediteert de e-learning modules Goed in Gesprek I en II, die Free Learning eerder dit jaar lanceerde. Met praktijkvoorbeelden, video’s, opdrachten en oefenvragen kunnen zorgmedewerkers in 30 minuten hun communicatievaardigheden verbeteren. De gratis e-learning is hier te vinden.

Ik wil graag een goed gesprek voeren, maar hoe pak ik dat aan? Hoe kom ik over? Hoe geef ik goede feedback? En hoe kan ik het beste reageren? Vragen die veel zorgprofessionals zich weleens stellen. Toch komen ze er vaak niet aan toe zich hierin te verdiepen. Deze e-learningmodules helpen daarbij. In 30 minuten kunnen medewerkers zelf nagaan hoe goed zij communiceren en leren ze ruimte te maken voor dialoog. De e-learning is geschikt voor zelfstudie, maar is ook goed te gebruiken in een teamoverleg.

‘Wat deze e-learning uniek maakt is dat hij heel beeldend is. Daarnaast wordt niet alleen getoond hoe het niet moet, maar juist hoe het wel kan. Je ziet heel goed hoe snel iets mis kan gaan in de communicatie.’
Ankie van Vuuren, MSc trainer gezondheidszorg onderwijs

 

Professionaliteit centraal
Ruimte voor dialoog is extra belangrijk nu de zorg verandert en de cliënt steeds meer de regie krijgt, samen met familie, vrienden en vrijwilligers. Goed communiceren is een essentieel onderdeel van die verandering. Deze e-learning helpt de medewerkers van zorgorganisaties daarbij. Het ondersteunt zorgprofessionals in hun gesprekken met de cliënt, met elkaar en met het management over de manier waarop zij de zorg invullen. De e-learning is onderdeel van het thema Goed in Gesprek op het kennisplein www.zorgvoorbeter.nl. Daar is veel aanvullend materiaal te vinden.

‘Het Kwaliteitsregister Verpleegkundigen en Verzorgenden heeft een sterke reputatie als het om deskundigheidsbevordering gaat. Fijn dat zorgprofessionals de e-learning daar nu heel gericht voor kunnen inzetten.’
Amarens Bakker, adviseur online leerinterventies bij Vilans

 

Accreditatie
De e-learning bestaat uit 2 modules. Elke module levert 1 accreditatiepunt op voor het Kwaliteitsregister Verpleegkundigen en Verzorgenden. Het Kwaliteitsregister is een initiatief van de beroepsgroepen zelf. Het Kwaliteitsregister V&V is een middel om te laten zien dat professionals aan de beroepsnorm voldoen. Scholingen worden geaccrediteerd door een onafhankelijke accreditatiecommissie.

 

Over Free Learning
Free Learning is de meest gebruikte website voor en door iedereen in zorg en welzijn die graag leert door middel van e-learning. LOCOmotion en Vilans ondersteunen zorgverleners via Free Learning met vrij toegankelijke actuele kennis bij hun dagelijkse, waardevolle werk.