Zoek

Charlotte Beukhof - Verslag SIOP 2015

 1. Wat heeft het congresbezoek jou opgeleverd?

Contact met collega's (zowel nationaal als internationaal), de nieuwste onderzoeken binnen de kinderoncologie gehoord, andere nieuwe ontwikkelen gehoord waar we in de praktijk ook écht iets mee kunnen, realisatie over welke goede zorg wij in Nederland kunnen bieden aan de kinderen met kanker (in vergelijking met de 3de wereld landen)

2. Op welke wijze ga jij verkregen kennis overdragen op collegae?

Ik ga komende maand klinische lessen geven aan het team verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, kinderoncologen en pedagogisch medewerkers over de leuke en dus leerzame dingen die op het congres werden verteld.

3. Zou jij collegae aanraden ook subsidie aan te vragen? Zo ja, geef in een zeer korte omschrijving aan, waarom en hoe je hen over zou willen halen.

Absoluut! Door jullie bijdrage heb ik zelf nog maar een klein deel hoeven te betalen. Anders was ik denk ik niet naar dit congres geweest!|

4. Verwacht je dat je nieuwe inzichten vanuit het congres kunt  toepassen in jouw werk? Motiveer jouw antwoord. 

Zeker! In de bijlage heb ik een foto toegevoegd van iemand die het openingspraatje deed: super enthousiaste overlever die een prachtige app heeft gemaakt! Dit zijn we nu aan het bekijken of we dit op de afdeling kunnen gaan gebruiken. Verder was er bij 1 sessie een praatje over een pijn-app, waar tieners spelenderwijs hun pijnscores kunnen invoeren (en kunnen doorsturen als PDF naar de kinderoncoloog/ verpleegkundig specialist). De app bestaat nu alleen nog in het Engels, maar ze willen heel graag hulp bij de vertaling van deze app. Wij gaan nu kijken of onze tieners dit inderdaad leuk vinden om te gebruiken voor de registratie van pijn en dan ga ik mee werken om de app te vertalen.

5. Betekent een congresbezoek voor jou tevens een kans om te ‘netwerken’? Zo ja, is een netwerk belangrijk voor jouw professionele contacten en jouw werkzaamheden en wat levert het jou op?

Zeker! Zonder een netwerk ben je toch minder goed up-to-date. Op de eerste dag was ik aanwezig bij  Young Investigator (YI) Educational Day en hier dus vele jonge onderzoekers leren kennen (ben nu ook aangesloten bij hun mailing en facebook om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen). Verder heb ik op het congres 2 praatjes moeten houden. Dit was steeds voor een koffiepauze dus tijdens deze pauze kwamen er heel veel mensen naar mij toe om na te praten en ideeën te wisselen. Hier zijn dus ook ideeën ontstaan om aankomend jaar gezamenlijk naar te gaan kijken/ onderzoeken: heel erg leuk dus! Maar buiten deze internationale collega's ook weer 'nieuwe' collega's uit Nederland ontmoet, wat ook altijd nuttig is!

Nogmaals heel erg bedankt! 

Charlotte Beukhof
Verpleegkundig specialist / Kinderverpleegkundige

Emma Kinderziekenhuis/ Academisch Medisch Centrum Amsterdam
Afdeling Kinderoncologie

Charlotte...      Charlotte...