Zoek

Oproep voor deelname aan onderzoek: Online zelfmanagement binnen de oncologie

plaatje 2

Waarom online zelfmanagement?
Kanker is een ingrijpende ziekte met een enorme impact op allerlei aspecten van het leven, óók nadat de kanker behandeld is. Denk dan aan de impact op het lichamelijk, psychisch, sociaal functioneren en op het gebied van levensvragen en leefstijl. Mensen met kanker moeten echt zoeken naar een nieuw evenwicht. Velen kunnen dat zelf, maar er is ook een grote groep die daar hulp bij nodig heeft. Wij onderzoeken hoe online zelfmanagement hulpmiddelen patiënten kunnen helpen om kanker en de gevolgen daarvan beter in te passen in hun leven. In dit onderzoek staat het gebruik van online zelfmanagement hulpmiddelen centraal. 

Waarom dit onderzoek?
We zien dat de acceptatie en het gebruik van online zelfmanagement hulpmiddelen in de praktijk niet altijd vanzelfsprekend is. We willen graag achterhalen waarom niet, zodat het mogelijk gebruik ervan effectiever kan worden gemaakt.  Als verpleegkundige speelt u een belangrijke rol bij de implementatie van online zelfmanagement hulpmiddelen. Daarom zijn wij juist geïnteresseerd in uw mening als verpleegkundige.

Ga naar de vragenlijst

We raden u aan de vragenlijst op een pc, laptop of tablet in te vullen (aangezien een smartphone niet geschikt is).

Door wie wordt dit onderzoek uitgevoerd?
Dit onderzoek wordt uitgevoerd door een team van onderzoekers van het VUmc en de Vrije Universiteit Amsterdam.

Waarom zou u meewerken?
Door aan dit onderzoek mee te werken krijgen we meer inzicht in de mogelijke voor- en/of nadelen van online zelfmanagement hulpmiddelen. We zullen de resultaten aan u terugkoppelen. Dit kan nuttig zijn in uw dagelijkse praktijk en bij het ondersteunen van patiënten.

Door mee te werken maakt u bovendien kans op een mooie prijs. Onder de deelnemers verloten wij een Apple Watch, een Apple iPad en 4 keer een VVV-bon t.w.v. €50.

Uw mening is onmisbaar om onze kennis van het gebruik van online zelfmanagement hulpmiddelen te vergroten en de implementatie daarvan te verbeteren. Wij stellen uw medewerking dan ook zeer op prijs! Dank u wel.

Prof. dr. I.M. Verdonck-de Leeuw, Hoogleraar Psychosociale Oncologie, VUmc
Prof. dr. R.T. Frambach, Hoogleraar Marketing, Vrije Universiteit Amsterdam   

Ga naar de vragenlijst

We raden u aan de vragenlijst op een pc, laptop of tablet in te vullen (aangezien een smartphone niet geschikt is).