Zoek

Boek ‘Passie voor de patiënt’: over dagelijks leven met kanker

Nederlandse doktor en professor Oncologie (Universitair Ziekenhuis Antwerpen) Manon Huizing lanceert het boek ‘Passie voor de patiënt. Werken met Kanker’. Hiermee wil zij een beeld geven van het dagelijks leven met kanker, de stand van de ziekte en tips om ermee om te gaan.
Het boek is vanaf nu verkrijgbaar.

Vandaag  wordt één op drie Nederlanders in zijn onmiddellijke omgeving met kanker geconfronteerd. (https://www.volksgezondheidenzorg.info/onderwerp/sterfte-naar-doodsoorzaak/cijfers-context/huidige-situatie)  Niemand kan om deze harde feiten heen. Manon Huizing (Baarn, 1964) beschouwt kanker als haar tegenstander. De Nederlandse dokter en professor Oncologie bestrijdt sinds 2002 op haar persoonlijke wijze de levensbedreigende ziekte.  Ze tracht mensen te behandelen op invoelende en confronterende wijze. Ze laat niemand achter maar ook niemand in de waan: zij staat erop de waarheid te vertellen maar ze zal tevens met al haar kracht de patiënt helpen.
Ze toetst de kennis van het fenomeen kanker aan de nieuwste internationale evoluties.
Sinds 27 maart dit jaar vecht Manon Huizing ook tegen de levensbedreigende ziekte.
In het boek ‘Passie voor de patiënt. Werken met kanker’ vertelt Huizing over haar achtergronden.
Een aantal van haar medewerkers krijgt het woord. Daarnaast worden vijftien van haar patiënten uitvoerig geportretteerd.

De opbrengst van het boek schenkt Manon Huizing volledig aan het Steunfonds MOCA: Multidisciplinair Oncologisch Centrum Antwerpen.

Boekpresentatie:
De boekpresentatie vindt plaats op zaterdag 2 september a.s. van 15 tot 17 uur in Wijnhandel Nebbiolo in de Nieuwestraat 29 te Baarn. De pers is van harte welkom.
Manon Huizing draagt het boek op aan Elly Slegers (Mol, 1965-2011). Elly was één van haar eerste patiënten. Haar ouders Willy en Maria vertellen haar verhaal. Elly schreef zelf een blog Carpe Diem waarin ze elke dag bijzonder openhartig over haar ziekte vertelde. Meer dan één miljoen bezoekers volgden haar wedervaren.

Over de auteurs:
Auteur & uitgever Raf Willems (Lier, 1960) is zelf sinds 2006 patiënt bij dokter Huizing.
Hij nodigde haar uit om dit boek te maken en schreef de portretten van de patiënten. Hij is auteur van meer dan dertig boeken over de geschiedenis van het voetbal. Hij publiceerde ook veel over de relatie tussen milieuvervuiling en volksgezondheid.

Sandra Meeuwsen (Curaçao, 1966) interviewde dokter Huizing over haar persoonlijk leven. Zij is filosoof en sociaal entrepreneur, in Nederland werkzaam binnen het domein van sport, bewegen en gezondheid.

Guus van Holland (Bennekom, 1948) sprak met dokter Huizing over de evolutie van kanker. Hij was 35 jaar sportjournalist in vaste dienst voor achtereenvolgens De Volkskrant en NRC Handelsblad. Hij schrijft nu voor verschillende media over boeddhisme, golf en sport.

Over het boek:
Auteur: Manon Huizing
ISBN: 9789492419095
Leverbaar: rond 07-09-2017
Druk: 1e druk
Productvorm: Zachte kaft
Taal: Nederlands
Uitgever: Willems Uitgevers

boek_-_kni...