Zoek

Kruidvat en Trekpleister stoppen met verkoop sigaretten

De winkelketens Kruidvat en Trekpleister bouwen per 1 januari de verkoop van sigaretten af. Binnen twee jaar moeten alle 1373 winkels in Nederland en België volledig tabaksvrij zijn.

rookverbod

De ketens stoppen met de verkoop omdat ze zich meer willen richten op gezondheid. Verkoop van sigaretten past niet meer bij de ketens, stelt topman Gerard van Breen in een bericht op de website van Kruidvat. Aan het eind van 2018 verkoopt twee derde van de winkels geen tabak meer, in de loop van 2019 moeten alle winkels tabaksvrij zijn. De verkoop wordt stapsgewijs afgebouwd omdat de winkels meteen ook worden verbouwd en om te voorkomen dat ingekochte voorraden verloren gaan. 

De drogisterijen zijn niet de enige die met de start van 2018 regels doorvoeren om de eerste rookvrije generatie te realiseren. Het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) is vanaf 1 januari het eerste volledig rookvrije ziekenhuis van Nederland. Op de Amsterdamse veerponten mag na actie van de Amsterdamse Huisartsenkring sinds maandag ook niet meer worden gerookt.

bron;