Zoek

Onderzoek naar de implementatiemogelijkheden voor een beweegprogramma voor kankerpatiënten

De Open Universiteit is in het kader van een onderzoek naar de implementatiemogelijkheden voor een beweegprogramma voor kankerpatiënten geïnteresseerd in de mening van zorgprofessionals over dit programma. Het gaat daarbij om verpleegkundigen, fysiotherapeuten en artsen die in hun dagelijkse praktijk betrokken zijn bij oncologische behandel- en revalidatietrajecten.

Het belang van voldoende lichaamsbeweging is weliswaar bekend, maar is voor patiënten met kanker, ook na advies door behandelaars, lastig te behalen.

De Open Universiteit heeft daarom, met steun van de KWF Kankerbestrijding, de interventie “OncoActief” ontwikkeld om deze patiënten hierin te steunen en te stimuleren. OncoActief kan zelfstandig, zonder begeleiding van zorgprofessionals, door patiënten gevolgd worden.

Kern van de interventie zijn drie beweeg-adviezen die afgestemd zijn op de persoonlijk situatie, mogelijkheden en wensen van de patiënt. Het effectonderzoek laat zien dat patiënten, die deze interventie gebruiken, inderdaad meer bewegen dan patiënten die de interventie niet krijgen. Daarnaast zijn zij minder vermoeid en ervaren een betere fysieke kwaliteit van leven.

In het kader van ons onderzoek naar de mogelijkheid deze interventie breder in te zetten, zijn wij geïnteresseerd in uw mening als zorgprofessional (arts, verpleegkundige, fysiotherapeut) die in de dagelijkse praktijk betrokken is bij oncologische behandel- en revalidatietrajecten.

Wij hopen dat u mee wilt doen. Dit kan door te klikken op onderstaande link, de informatie te lezen en daarna een aantal vragen te beantwoorden.

OncoActief

Met vriendelijke groet,

Het OncoActief Team

 Rianne Golsteijn, MSc.

 Prof. dr. Catherine Bolman

 Prof. dr. Hein de Vries

 Prof. dr. Lilian Lechner

 

Logo_Open_...