Zoek

Oncologie verpleegkundige

mcl_logo

Jij bent er, met heel je hoofd en hart, voor elke oncologiepatiënt op zijn meest kwetsbare moment. Je wilt elke dag nog bijleren om zo samen met je collega’s de oncologisch zorg nog beter te maken. De dynamiek van een topklinisch ziekenhuis is voor jou een welkome uitdaging. Word jij één van onze helden in het wit? Tijd om je te leren kennen!


Dienstverband: 28-36 uur voor onbepaalde tijd
Meelopen? Maak een afspraak!

 

Nooit uitgeleerd?
Al onze enthousiaste en ambitieuze oncologieverpleegkundigen willen er zijn voor de patiënt op zijn/haar kwetsbaarste moment. Dit omdat we houden van mensen en hen beter willen maken. We willen de best mogelijke patiëntenzorg bieden voor patiënten in vaak zeer emotioneel en ingrijpende fases van hun leven. Samen doen we er alles aan om het welbevinden van onze patiënt te verbeteren. Dit vinden we normaal. Collega’s hebben affiniteit met het medisch technische aspect van oncologische zorg en hebben vanuit een natuurlijke en warme belangstelling oog voor de psychosociale zorg rondom de patiënt. Daarnaast delen we onze visie en ideeën met elkaar. Dat is onze kracht. Bij het oncologisch centrum (OCL) doen we het samen en passen we goed op elkaar. Ook willen we altijd blijven leren: samenwerken, opleiding en wetenschap komt dan ook dagelijks voorbij. Samen zorgen we ervoor om het OCL in Friesland nog meer op de kaart te zetten. Samen tillen we het OCL naar een hoger niveau. Daar hebben we jouw ervaring en kennis bij nodig. Want samen komen we veel verder.


Wat ga je doen?
Wat het OCL uniek maakt is dat de zorg aan oncologische patiënten zich over langere perioden uitstrekt en erg intensief is. Maar dat unieke, dat is ook waar jouw kracht en uitdaging ligt. Je bent nauw betrokken bij je patiënten en hun naasten. Je werkt als ervaren oncologieverpleegkundige op het klinische gedeelte en bij het Dagcentrum van het OCL. Na een inwerkperiode van 2 maanden, werk je zelfstandig en verleen je alle voorkomende complexe oncologische zorg. Maar dit doe je niet alleen. Dit doen we samen met onze teamverpleging waarbij een team bestaan uit een senior en oncologie verpleegkundigen. Per jaar leiden we ook een aantal leerlingen (MBO-V en HBO-V) op. Je vindt het leuk en belangrijk om je kennis met hun te delen.

BLOG - Op de oncologische verpleegafdeling hebben de verpleegkundigen veel persoonlijk contact met de patiënten, waardoor er echt een band wordt opgebouwd. Lees hier verder over een werkdag van Simon, verpleegkundige oncologie.

Dit bieden wij:
Werken in de zorg - en helemaal de oncologische zorg - is pittig. Het MCL wil er dan ook voor zorgen dat je je werk langdurig en met plezier kunt blijven doen. Het MCL biedt daarom een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden aan:

 • Jouw salaris en arbeidsvoorwaarden
  Je salaris is conform de cao-ziekenhuiszorg en ingeschaald binnen FWG 50 max € 3.421 op basis van 36 uur. Jouw definitieve salaris(trede) wordt bepaald op basis van je opleiding en ervaring.

  Arbeidsextra’s
 • Daarnaast biedt het MCL 8,33% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering. Naast het vakantieverlof krijgt iedere medewerker en eigen extra verlof budget (PLB). Als medewerker van het MCL kun je gebruik maken van uniek arbeidsvoorwaardenpakket, denk hierbij aan:
  • Korting op weekendjes weg naar keuze;
  • Korting op een eigen laptop of (elektrische) fiets;
  • Korting op je sportabonnement;
  • Korting op je (zorg) verzekering.

Dit breng jij ons:

 • Kunt goed samenwerken, maar ook goed je eigen ding doen.
 • Bent in het bezit van een HBO-V diploma en je hebt de specialistische oncologieopleiding afgerond of bent bezig deze af te ronden.
 • Bent een kei in overzicht behouden, ook als het druk is.
 • Ziet hoe de zorg beter kan en daar doe je dan iets mee.
 • Beschikt over uitstekende verpleegtechnische vaardigheden en je hebt echt oog en oor voor de patiënt en zijn naasten.


MCL, in het hart van de zorg

Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) is een ambitieus topklinisch ziekenhuis in Leeuwarden en Harlingen, dat tot de top van Nederland behoort. We bieden acute, hoog complexe én basiszorg in Friesland. Iedere dag werken wij samen aan uitzonderlijke zorg voor onze patiënten, ook op ons Oncologisch Centrum (OCL) Het OCL vormt binnen het MCL hét centrum voor multidisciplinaire, klinische en poliklinische zorg aan oncologische patiënten. Op afdeling Z zijn wij er voor de patiënt op het kwetsbare moment dat men medisch hulp nodig heeft. Dit omdat we houden van mensen en hen beter willen maken. Verpleegafdeling Z heeft in totaal 42 bedden, waarvan 5 hematologisch intensive care bedden en 7 bedden voor reumatologie en pijnbestrijding. Op het dagcentrum (afdeling Y) zijn 24 behandelplaatsen.

Dit is pas het begin..
Heb jij met je hoofd en hart voor de zorg gekozen en word jij een van onze helden in het wit? Het begint allemaal bij één klik op onderstaande solliciteer button. Ons unithoofd Marjan Seefat (058 286 14 63) vertelt je graag alles over de functie. Met haar kun je ook afspreken om een keer een dag(deel) mee te lopen op de afdeling. We leren je graag kennen.

Collega's worden?
Graag ontvangen wij jouw sollicitatie via onderstaande link.

Klik hier.