Zoek

10 of 31 januari - masterclass Psychosociale Zorg

Als een patiënt te horen krijgt dat hij of zij een oncologische aandoening heeft dan krijgt de patiënt en zijn naasten veel informatie en emoties te verwerken. Naast medisch technische zorg is verleent de verpleegkundige ook psychosociale zorg. De verpleegkundige heeft hierin een hele belangrijke rol: binnen de grenzen van de eigen professie begeleiden en ondersteunen van de patiënt en zijn naasten en daarnaast tijdig te signaleren of er behoefte is aan extra gespecialiseerde zorg.

Het verlenen van psychosociale zorg is niet altijd makkelijk. Hoe onderzoek je psychosociale behoeften? Hoe blijf je deze monitoren? Hoe ga je om met verschillende uitingen van de patiënt en zijn naasten, bijvoorbeeld intens verdriet, of boosheid waarmee je onder druk wordt gezet? Wanneer is het tijd om een patiënt door te verwijzen en naar wie verwijs je dan? Hoe bewaak je eigen grenzen? Welke tips en handvatten kunnen je ondersteunen bij het verlenen van psychosociale zorg?

IKNL, V&VN en Vestalia bieden een masterclass Psychosociale Zorg. In deze masterclass geven we met workshops een verdieping in het verlenen van de psychosociale zorg aan de patiënt met kanker en zijn naaste(n). Het doel van de masterclass is het bieden van basale psychosociale zorg aan mensen met kanker, door het bespreken van psychosociale gevolgen, geven advies en voorlichting te geven tbv preventie van klachten, detecteren van psychosociale gevolgen, bieden van laagdrempelige ondersteuning en waar nodig te verwijzen naar (professionele) psychosociale zorgmogelijkheden.

Als voorbereiding op deze Masterclass wordt je gevraagd de e-learning Psychosociale Zorg te volgen. Via deze link kun je de e-learning al starten (op dit moment nog niet beschikbaar).


Doelgroep: (oncologie) verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten die nauw betrokken zijn bij de behandeling en begeleiding van de patiënt met of na kanker en zijn naasten.
Locatie: Domstad, Utrecht

Overzicht van data:

 • 10 januari 2019
 • 31 januari 2019
 • 7 februari 2019
 • 14 maart 2019

 • Tijden:
  inloop va 9:30 uur, programma van 10:00 tot 16:50 uur
  Aantal deelnemers: maximaal 45 deelnemers
  Prijs: 45 euro (BTW 0%)
  Programma: Download hier het programma.
  Studiebelasting: 8 uren (training en e-learning als voorbereiding)
  Accreditatie:

 • aangevraagd bij V&VN
 • aangevraagd bij het Verpleegkundig Specialisten Register

 • Via deze link kunt u zich aanmelden, of kunt u informatie aanvragen.