Zoek

Jongste ambassadeur en fundraiser Justin (10) houdt spreekbeurt over borstkanker in Alexander Monro Ziekenhuis

De tienjarige Justin uit Veghel heeft woensdag 21 november een spreekbeurt over borstkanker gehouden voor ruim 100 schoolkinderen en medewerkers in het Alexander Monro Ziekenhuis (AMZ), het landelijke, gespecialiseerde borst(kanker)ziekenhuis in Nederland. Zijn moeder is behandeld voor borstkanker in het AMZ en Justin heeft zijn ervaringen op een rij gezet.

 ​

Spreekbeurt borstkanker: door de ogen van een kind

Justin heeft in die moeilijke periode veel gehad aan een boekje over borstkanker, waarin de vele vragen die je als kind hebt, worden beantwoord. Zijn spreekbeurt heeft hem enorm geholpen om het onderwerp te begrijpen en uit te leggen aan andere kinderen. Hierdoor werd het onderwerp ook makkelijker bespreekbaar voor de klas. Hij heeft veel steun ervaren van zijn klas. Marjolein de Jong, directeur van het ziekenhuis, legt uit hoeveel wij ook als grote mensen kunnen leren van de uitleg die Justin heeft gegeven. Zo begrijpen we ook beter hoe de kinderen deze periode ervaren. Buitengewoon indrukwekkend. De kinderen van scholen uit de omgeving waren zeer geïnteresseerd in het verhaal van Justin, gezien de vele vragen die hem werden gesteld.

Ook het Jeugdjournaal was aanwezig en heeft een reportage van deze spreekbeurt gemaakt. 

 

Verrassing aan het einde van de spreekbeurt

Voor de tweede maal heeft Justin een ingezameld bedrag in het AMZ aan de Breast Care Foundation overhandigd. Met zelfgebakken cakejes in een mooie zelfgemaakte stand in de supermarkt in Veghel heeft hij maar liefst € 302,90 opgehaald voor het goede doel. Marjolein de Jong was hem hier erg dankbaar voor. Ze gaf aan dat het ziekenhuis hier weer boekjes – waar Justin zoveel aan heeft gehad - voor kan kopen voor andere kinderen.

 

Justin_spr...