Zoek

6 februari - Ondersteuning bij kanker 'Samen naar beter!'

Logo_OOK


Tijdens het symposium ‘Ondersteuning bij kanker ‘Samen naar beter!’ informeren wij je graag over de reeds ontwikkelde, vernieuwende initiatieven op het gebied van niet-medische ondersteuning bij kanker. Maar ook gaan we samen met jou op een vernieuwende manier aan de slag om te komen tot concrete oplossingen.

Ben je werkzaam in de oncologie en verantwoordelijk voor het proces van ondersteuning bij kanker? Meld je nu aan!

Aanmelden

 

 

Zwart gat na behandeling kanker niet acceptabel

Had ik het maar geweten“, zei een patiënt die was behandeld voor darmkanker en een stoma had gekregen. Mensen met kanker voelen zich lang niet altijd voorbereid op de periode na de behandeling. Het aanbod van ondersteuning bij kanker bereikt onvoldoende de patiënt. Waar gaat het mis? Skipr publiceerde afgelopen juli de blog van Rik van Bemmel, van Stichting OOK.

Waarom dit symposium?

Uit allerlei onderzoek blijkt dat mensen met kanker veel klachten ervaren op het niet-medisch vlak. Momenteel weten veel mensen de juiste ondersteuning hierbij nog niet te vinden of verloopt de doorverwijzing niet optimaal. Stichting OOK wil daar wat aan doen! Om tot een goede oplossing te komen voor dit probleem, is samenwerking nodig over grenzen van organisaties. Van ziekenhuis naar eerstelijn, specifiek voor elk mens met kanker en op maat geleverd.