Zoek

Rosemarie Jansen, oud bestuurslid V&VN Oncologie, overleden

Rosemarie_...

 

Op 13 februari is Rosemarie Jansen overleden. Rosemarie heeft zich jarenlang op verschillende manieren ingezet voor V&VN Oncologie. Naast bestuurslid was ze ook voorzitter van het netwerk leeftijdspecifieke zorg.

Rosemarie heeft ruim 40 jaar in verschillende verpleegkundige functies binnen het Radboudumc in Nijmegen gewerkt, waarbij zij zich de laatste tien jaar heeft gericht op de zorg voor jongvolwassenen met kanker en daarbij aan de wieg heeft gestaan van het inmiddels landelijke AYA (Adolescents and Young Adults) platform.

Rosemarie was in Nederland de eerste verpleegkundig specialist voor deze patiëntengroep en daarmee een belangrijk boegbeeld. Hiervoor is zij dan ook met meerdere prijzen beloond, zoals de Nursing Leadership Summit Grant van de European Oncology Nursing Society, de Award of Excellence Oncology Nursing en recent de AYA Award.

Rosemarie was een zeer gewaardeerde verpleegkundige en is voor veel patiënten een belangrijke steun geweest. Het is dan ook erg verdrietig dat zij in september 2018 getroffen is door een oncologische aandoening die haar helaas fataal is geworden.

We wensen haar familie, naasten en collega’s dan ook erg veel sterkte met dit grote verlies.