Zoek

ISNCC

De ‘International Society of Nurses in Cancer Care’ (ISNCC) is een wereldwijde organisatie voor oncologieverpleegkundigen. In totaal hebben zij meer dan 60.00 leden werkzaam in de oncologieverpleging. Sinds 2012 is de V&VN Oncologie hier ook lid van. Dit betekent dat ieder lid van V&VN Oncologie ook lid is van ISNCC.

De missie van de ISNCC is om de rol van de oncologieverpleegkundigen wereldwijd te vergroten om de globale last van kanker te verminderen.

De ISNCC is een internationale organisatie die zich wijdt aan de volgende doeleinden:

  1. Verbeteren van de gezondheid en welzijn van mensen met een risico op kanker en mensen die leven met kanker. De ISNCC bepaald samen met haar wereldwijde partners welke richting de oncologieverpleging, gezondheidsbeleid en initiatieven op het gebied van kankerbehandeling op moet om de gezondheid en welbevinden van mensen over de hele wereld te verbeteren.
  2. Het promoten van de verpleegkundige rol in het verbeteren van de oncologische zorg. De ISNCC voert een wereldwijde organisatie aan van oncologieverpleegkundigen om nieuwe innovaties en strategieën te delen en te bediscussiëren.
  3. Ontwikkelen van verpleegkundig leiderschap in de oncologische zorg. De ISNCC ondersteunt wereldwijd de ontwikkeling van bestaande en nieuwe verpleegkundige leiders.

De ISNCC geeft ook vier maal per jaar een nieuwsbrief uit. Voor een overzicht van de nieuwsbrieven, klik hier.

De ISNCC heeft ook diverse mogelijkheden voor online Education.