Zoek

Programma

Verkiezingen en Oncologiedagen, wat heeft dat nu met elkaar te maken? Op het eerst oog natuurlijk niet veel, maar als je verder kijkt dan blijken er toch wel overeenkomsten te zijn. We zijn dit jaar al twee keer naar de stembus gewest, als u tenminste heeft voldaan aan uw democratische plicht… Het wordt zelfs een feest voor de democratie genoemd dat u in vrijheid kunt stemmen, en wie houdt er nu niet van een feestje?! Bij beide evenementen ziet de organisatie graag dat u in grote getale komt opdagen. Niet alleen het feit dat het om een feestje gaat, maar het aangeboden programma bepaalt uiteraard ook of u besluit te gaan of niet.

Een mooi programma in elkaar draaien is niet iets wat je even in een paar uurtjes voor elkaar hebt. Daar moet over worden nagedacht en veel vergadert. Voor het congres reizen iedere maand daarom zo’n 15 verpleegkundigen uit heel Nederland richting Utrecht en dan begint het gekakel. Ja, het is soms net een kippenhok, maar toch lopen meeste de vergaderingen heel ordelijk en volgens een strak (tijds)schema. Hulde daarvoor aan de voorzitter!

In december begint de brainstorm: welke onderwerpen zijn actueel, boeiend of vernieuwend. Bij deze eerste vergadering zijn naast de vaste redactie ook de afgevaardigden van de SIG’s en de netwerken aanwezig, net als de verpleegkundigen van de mee-organiserende regio. Daarnaast worden de enquêtes van het laatste congres geraadpleegd, dus jawel, ook ú komt indirect aan het woord. En voor het eerst schoof dit jaar ook de voorzitter van het netwerk verpleegkundig specialisten aan: zij krijgen dit jaar voor het eerst een eigen pad waarmee een wens van het bestuur én de VS-en in vervulling gaat!

Na deze vergadering staan de contouren van het congres al min of meer in de steigers. Uiteraard moeten ook goede sprekers worden uitgenodigd, inhoudsdeskundig en graag ook met een beetje goede performance. In april is de brochure bij u in de bus gevallen: de meeste sessies zijn dan ingevuld en u wordt daarmee geprikkeld om u in te schrijven, zo’n mooi programma wil je natuurlijk niet laten lopen!

Mocht u toch onderwerpen missen, geen nood. U wordt van harte uitgenodigd om een abstract in te dienen waarmee u mede het congres kunt verfraaien en u uw onderzoek of project over het voetlicht kan brengen. Als u dan in oktober het definitieve boekje ontvangt, kunt u er zeker van zijn dat u ook dit jaar weer een fantastisch programma krijgt voorgeschoteld. Laat u er dus niet van weerhouden u in te schrijven. Mochten de inschrijfkosten een probleem zijn, kunt u bij de vereniging aankloppen voor een financiële bijdrage.

Wist u dat het wel of niet gaan stemmen bij verkiezingen zich onder meer laat leiden door het weer? Zo niet bij oncologieverpleegkundigen: zij laten zich niet door een sneeuwbui uit het veld slaan, maar gáán! Voor (alweer) een mooi programma!!

Cora Braat,
Verpleegkundig Specialist Erasmus MC

Banner 100...